Mat till bröllop

Om drinkar

Att tänka på gällande drinkar och bröllop

Ett vanligt ”fel” som många gör vid sin bröllopsfest är att man lämnar baren vind för våg. Med detta menar vi att man har en släktning som sköter den, att man erbjuder drinkbiljetter och att man har tre stcyekn alternativ för gästerna att välja mellan. Vänta här nu – dte låter väl alldeles utmärkt? Ja, men så alternativen ofta är en starköl, ett glas vin eller en riktig busgrogg så förstår ni vra felet ligger.

Drycken på festen är lika viktig som maten är under själva bröllopsmiddagen och dte hela behöver inte vara så svårt. Många drinkar går att förbereda i förväg och de felsta är väldigt lätta att bland. Att göra i ordning exempelvis sockerlag i förväg, att ha bra bassprit (gin, vodka, rom, whisky) fröenklar och att se till att det finns exempelvis frukt, bra drycker att blanda med och trevliga glas att servera i behöver inte kräva någon större uppoffring.

Vi menar att man kan hålla sig till kanske två-tre drinkar och vid sidan av servera öl och vin. Drinkar som är lätta och roliga att blanda och – framförallt – goda att dricka. Vi tänkte ge två förslag på goda bröllopsdrinkar här och naturligtvis så tar vi även hänsyn till att alla inte dricker alkohol. Vi presenterar därför en väldigt god alkoholfri drink också.

Tre sköna drinkar till ditt bröllop

Drink nummer ett – alkoholfri: Ginger Tonic.

Du behöver: Citron, enbär, riven ingefära, Tonic Water och is i mängder.

Här får smaken avgöra hur starka drinkar du vill ha. Det mesta går att förbereda; du kan mortla väldigt mycket enbär, du kan riva ingefära och ha i en skål och citronerna likaså. En välsmakande drink!

 

Drink nummer två: Rusty

Du behöver: Röda vindruvor, Jameson Whisky, Lime, Krossad is, rårörssocker

 

Drink nummer tre: Björken

Du behöver: Absolut Vodka, Midori , tranbärsjuice, vattenmelon – spetsen.

Viktigt: denna drink är väldigt lättdrucken (den smakar som saft) och viss försiktighet bör intas kring detta.