Snittar till bröllop är en bra idé
Hungern – en känsla som skapat många problem i samband med fester. Många har svårt att koncentrera sig, vissa blir griniga och det är helt enkelt lite för svårt att vara trevlig då man har en mage som kurrar och som kräver mat.
Det kluriga med ett bröllop är att det tar lång tid. Med detta menar vi att det ofta finns ett glapp mellan vigsel och mellan middag och att det är där man bör servera något slags tilltugg för att hålla gästerna på gott humör.
Något som leder oss in på det perfekta tilltugget – nämligen snittar. För att uppnå kriteriet – perfekt – så menar vi att snittar A) är väldigt goda B) väldigt lätt att göra C går utmärkt att förbereda och göra klart i förväg (i många fall även att frysa in) och D) är perfekt mingelmat som inte kladdar på fina kläder. Vi tänkte ge er två stycken recept på snittar som passar perfekt på ett bröllop och som garanterat får era gäster att dra på smilbanden.
Förslag på snittar som tilltugg till ert bröllop
Recept nummer ett: laxsnittar med gräslök och smetana
Du behöver: Varmrökt lax, smetana, pepparrot, gräslök, bröd – antingen knäckebröd eller något mörkt mjukt bröd; kavring brukar fungera - salt.
- Vispa Smetana till dess att den är fast i formen
- Skala och riv pepparroten
- Hacka gräslök fint
- Blanda ner gräslök, pepparrot och lite salt i Smetanan
- Lägg krämen i en spritspåse.
- Skär laxen och lägg den snyggt på brödbitar av lämplig storlek
- Spritsa smetana-röran över varje bit.
- Servera och njut!
Recept nummer två: Crostini med renkött i en röra
Du behöver: Renkött i skivor, krasse, färskost, dijonsenap, crostini – gärna med chilismak; lite sting uppskattas av de flesta.
- Hacka krassen fint.
- Skär renköttet i bitar
- Ta en bunke och blanda allting däri
- Salta och peppra och smaka av
- Lägg på en klick på crostini och var generös – det här gillar alla!
Var inte rädd för att prova att göra egna snittar och var lite uppfinningsrik. Som ett tips så kan vi säga att färdiga pizzadegar (som finns att köpa i butiken) är en perfekt grund att använda sig av. Likaså kan vi tipsa om att blanda lite syra i dina snittar. Att pickla grönsaker brukar vara extremt gott!