Mat till bröllop

Unna dig ett besök på japansk restaurang i Stockholm

Japansk restaurang kan vara så mycket mer än “bara” sushi. I Stockholm finns det fina restauranger att välja på, där du dessutom kan fortsätta på nattklubb.

Det finns både fördelar och nackdelar med att bo i storstaden Stockholm, jämfört med en lite mindre stad i vårt avlånga land. En av de största fördelarna är med all säkerhet det stora utbud som finns vad gäller kultur – både artistisk sådan och avseende internationell matkultur.

I Stockholm behöver man till exempel inte nöja sig med sushi som tillverkades för några dagar sedan och som man hittar i ett litet tråg i matbutikens kyldisk. Nej, man behöver inte ens nöja sig med “bara” sushi såsom enda tillgängliga maträtt härstammande från den japanska matkulturen. Istället kan man hitta någon alldeles utmärkt japansk restaurang i Stockholm, som både serverar sushi och andra inspirerande japanska rätter.

Japansk restaurang utan blåsfisk

Du behöver dock inte vara rädd för att riskera få i dig giftet tetrodotoxin som finns i blåsfisk. Denna fisk räknas ju som en delikatess i Japan, men för att tillaga den behöver man ha speciell utbildning. Det finns förmodligen inte någon japansk kock i Sverige som har det – och även om det skulle finnas så skulle nog efterfrågan på denna hälsovådliga rätt vara obefintligt.

Då är det säkrare att välja till exempel gyoza, steam bun eller kushiyaki. När magen är nöjd så kanske det till och med finns nattklubb på restaurangen, där du kan fortsätta roa dig.

9 Jan 2023