Mat till bröllop

Upplev de unika Passionsspelen i Oberammergau

Upplev en helt annorlunda semester och färdas tillbaka i tiden genom att delta i bussresan genom Tyskland till de världsberömda Passionsspelen i Oberammergau.

Oberammergau ligger i Bayern och på vägen dit kommer ni att stanna för att besöka många mytomspunna slott och borgar som finns i landet. Ni äter middag och övernattar under båtresan mellan Göteborg och Kiel och fortsätter sedan färden genom ett historiskt Tyskland med byar och städer från medeltiden.

De välbesökta Passionsspelen i Oberammergau instiftades 1634 och är en heldagsföreställning om Jesu liv och lidande. Upprinnelsen till passionsspelen var ett löfte stadens invånare gav till Gud då pesten härjade som värst i Europa. Löftet var att passionsspelen skulle uppföras vart tionde år om de skyddades från pesten. Staden klarade sig och sedan dess har stadens invånare uppfört spelen.

Att få tillgång till Passionsspelen i Oberammergau

För att få tillgång till Passionsspelen i Oberammergau krävs biljetter vilket ingår i resan. I anslutning till spelen äter ni en gemensam middag med dryckespaket. Trivsamma och bekväma hotell i hög standard med frukost finns förbokade på de stopp ni gör under färden ner till Oberammergau.

Att få tillgång till biljetter och guidning gör resan i den bekväma bussen innehållsrik och ger den bakgrundsbild som förhöjer värdet. När du börjar bussresan till Passionsspelen i Oberammergau är det bara att luta huvudet mot det bekväma nackstödet i bussen och njuta av utsikten och upplevelsen. Allt är förhandsbeställt och ordnat av erfarna reseledare med de kunskaper som gör resan till en både kulturell och spännande erfarenhet.

4 Sep 2022