Mat till bröllop

Behöver du restaurangmaskiner?

Om man bedriver verksamheter som har med restauranger att göra, med bespisningar eller storköksverksamhet, då behöver man bra restaurangmaskiner och bra köksutrustning som underlättar arbetet i köket. Det är sällan man tänker på att även ett arbete i ett kök kan vara tungt, men många kockar och kokerskor har faktiskt tunga lyft, obekväma arbetsställningar som sliter på kroppen och ibland ett stressigt arbete.

Därför behöver man bra utrustning som underlättar det tunga arbetet så att man slipper förslitningsskador. Har man bara rätt kastruller, durkslag, lock, ugnsformar och slevar kan magi uppstå i köket. Det vet alla som arbetar där. Och för dem som ska äta maten som tillverkas är det en otrolig stor lättnad när maten smakar gott och man gärna äter den.

Stora krav på hygien i kök

Det finns stora krav på hygienen i köket. Från EU kommer krav på hur varm maten ska vara, hur man handskas med maten, hur nedkylningen ska gå till. Hur man får gå in i köket, vilka som har tillträde dit och hur man bör vara klädd. Det gör att personalen som arbeta i köket, bör få tillgång till bästa tänkbara utrustning som möjliggör snabb nedkylning, som håller maten varm och håller rätt temperatur. Dessutom är det viktigt att man har möjlighet till att kunna rengöra disken, utan besvärliga kanter och redskap som lätt samlar smuts. Som köksarbetare behöver man släta ytor som är lätta att rengöra, och möjglighet att frakta maten snabbt och lätt. Dessutom behöver man sedan kunna förflytta disk snabbt och enkelt.

Storkök behöver XL-utrustning

När man ska laga mat till väldigt många personer måste man ha utrustning som kan göra mat till så många. Kastrullerna måste vara i XL-storlek, liksom ugnsformar, slevar, durkslag och allt annat som man måste kunna hantera i ett storkök. När man har gjort maten är det viktigt att kunna rengöra alla redskap, golv och arbetsytor. Det måste gå att förflytta stora kastruller, stora stekpannor och all den disk som det blir när man gör maten. I ett storkök behöver man bra och praktiska vagnar som i rätt utförande underlättar arbetet i köket.

Utrustning som tillverkas i Sverige

Det finns bra produktion av storköksutrustning i Sverige, och precis som andra svenska produkter, håller de hög kvalitet. Inox Storkök AB tillverkar praktiska storköksutrustningar i XL-storlekar som man kan behöva när man skapar mat till många människor på en gång. De har lång erfarenhet av de slags restaurangmaskiner som krävs för arbetet.

15 Jan 2020