Mat till bröllop

Då det är dags att klä sig för bröllop

Är det dags för bröllop? Förutom att de som ansvarar för bröllopet och allt annat praktiskt, ska klura ut vilken mat man vill bjuda alla gäster på, är det viktigt att tänka på kläderna. Att gifta oss är en av de viktigaste högtiderna som vi fortfarande behåller och tycker är viktiga. Ceremonierna och högtidligheterna är viktiga för oss. De betonar det som är annorlunda i livet; förändringar som vi går igenom. De är ett sätt att minnas förändringen och samla de människor som är viktiga för en. Finns det något tristare än par som gifter sig i hemlighet? Ställer samma par till med bröllop innebär att fler får vara med och få ett tillfälle att festa.

Vem vill inte bli bjuden på fest?

Vem blir inte glad över god mat, få klä sig och dricka gott? Om det dessutom sker i sällskap med trevliga människor, är lyckan gjord. Ett bröllop är ett utmärkt sådant tillfälle. I en värld som kan upplevas som tråkig och mörk är en ceremoni som hyllar kärleken och en tro på framtiden något positivt. Så vad ska man klä sig i?Ska man gå till Dressman och köpa en kostym? Dressman och andra herrekiperingar har säkert billiga kostymer, men hur väl sitter de? Om du någonsin har provat en skräddarsydd kostym, eller kavaj, vet du hur stor skillnad det är mellan en stereotypisk kostym mot en skräddarsydd dito.

Skaffa dig plagg som sitter perfekt

Med en skräddarsydd kostym får du en kostym som sitter perfekt på din kropp. Du får alla ärmar, ryggsömmar och midjesömmar som perfekt följer din kropp, vilket gör den till något speciellt. Särskilt på ett bröllop är det roligt att klä sig i något som sitter snyggt. Om du går till en skräddare får du någon som vet hur de ska sy kläderna för att de ska sitta snyggt på din kropp. Är det så att du till exempel har gått ner i vikt och fortfarande har en kostym som du verkligen gillar och som du egentligen vill ha, men har smalnat från, kan du ta med kostymen och få den insydd så den fortfarande sitter perfekt på dig.

Skaffa en italiensk kostym och måttanpassa hemma

Många köper kostymer eller kavajer i Italien och låter sy om dem senare hemma. Det eftersom materialen i modets hemland Italien är något alldeles extra och som du inte lär hitta någon annanstans. Man kan på långt håll se vilka kostymer som är importerade från Italien, på grund av kvaliteten på materialet. Bor du i Stockholm är det lätt att hitta olika skräddare. Säg att du bor i Täby, kan du googla skräddare Täby för att hitta en skräddare som du kan anlita för att sy din kostym. Lycka till!

 

9 Mar 2018