Mat till bröllop

När du vill ha Stockholms finaste vy

Ska du ordna med bröllop? Grattis! Bröllop är underbara att fira och även om det kostar en del blod, svett och tårar att arrangera kanske livets viktigaste fest, är det i slutändan ett kärt besvär (hoppas vi). Att fira två människor som vill lova att älska varandra i "nöd och lust" som de kristna löftena är, är verkligen något att fira. Och de allra flesta människor vill göra festen till något alldeles extra. Så varför inte välja Stockholms vackraste vy när livets fest ska hållas?

Så går det till att boka lokalen Skansen festvåning

Om du vill hålla bröllopsfesten i en traditionell miljö och kanske viga dig i en gammaldags och traditionsrik kyrka kan du boka Seglora kyrka på Skansen och viga dig där. Sedan kan du hålla festen i lokalen Skansen festvåning som även kallas Solliden, precis som scenen där Allsång på Skansen hålls och sänds i Sveriges television. Om du väljer lokalen Skansen festvåning till bröllopet så får du en traditionstyngd festvåning, invigd av självaste kung Gustav VI Adolf, i slutet av april 1952. Lokalen Skansen festvåning ritades av två arkitekter Artur von Schmalensee och Adrian Langendahl. Här kan man beundra den fina inredningen och till exempel fresken som heter Sagan om Sverige.

Om du gillar svenskt smörgåsbord

Bokar du restaurangen ingår då bokning av mat till gästerna. Antingen kan man beställa tre-rätters middag med svenska ingredienser och smaker, eller så kan man välja en smörgåsbuffé med alla läckerheter som vi är vana vid att få vid ett smörgåsbord. Beställer man ett dryckespaket till alla gästerna ingår i så fall hyran för lokalen. Där kan du även beställar dans och musik på dansgolvet. Vill man gå ut, är det bara att stiga ut och titta på Stockholms vackraste vy, över fjärden och se Södermalm på andra sidan vattnet.

Välj sätt att servera maten

Hur festen blir är beroende av hur man väljer när det kommer till maten. Väljer man en tre-rätters middag, så blri det en traditionell bröllopsfest, med tal, och att man sitter ner och äter under lång tid. Har man barn med på den festen är det sällan roligt för dem. De brukar inte vilja sitta stilla under lång tid när de vuxna äter. Väljer du i stället en buffé brukar det göra festen lite lättsammare. Gästerna rör på sig mera, samtalar med nya människor som de inte sitter tillsammans med. Med en buffé är det lättare för gästerna att hitta den mat som de gillar.

19 May 2019