Mat till bröllop

Ordna bröllopet så att alla får åka lyxåk

Det är vår och många planerar sitt bröllop. Det är väldigt populärt att hålla sitt bröllop under vår och sommar. Det är så som naturen är som allra vackrast. Människor är lediga och det är lätt att dras med av naturens skönhet och njuta av den och av varandra. Oberoende om man väljer en ensam vigsel, med endast två vittnen, eller en stor vigsel med många gäster, gäller att det är en mycket speciell dag för dem som gifter sig.

Detta är er dag, och ingen annans. Den är till för endast er och den är inte viktig för någon annan. Då vill man helst ha den godaste maten, de vackraste kläderna, de finaste smyckena – och det lyxigaste åket. Om det är så att ni fundera på dessa två typ av bröllop går vi här igenom de båda och ställer dem mot varandra så att det blir tydligt vad som är för- och nackdelar.

Vigsel och bröllopsfest för några få

När man endast planerar ett bröllop för några få, till exempel den närmaste familjen, med syskon och syskonbarn, föräldrar, barn och kanske bara de två eller tre närmaste vännerna, kan man satsa så mycket mer på den goda maten, de goda vinerna. 

Man kanske väljer att hålla vigseln i en liten kyrka, med endast bröllopsgästerna och en präst som sällskap. Annars kan man hålla en borgerlig vigsel i en vacker offentlig lokal; en restaurang, Folkets hus eller egentligen var som helst.

Sedan kan en lyxig limousine komma och hämta hela sällskapet till platsen där middagen ska intas. Är det hemma hos någon, kör bilen givetvis dit. Då intas maten på plats. Eller kanske man vill ha middagen på en restaurang, så behöver ingen upplåta sitt hem, och vara ansvarig för att det är städat och fint hemma. Om bröllopsmiddagen intas på en restaurang, kan man be att restaurangen delar av så att man får sitta i fred och äta sin bröllopsmiddag. Efter middagen kanske man vill dansa. Då kan det lyxiga åket hämta upp alla och köra till någon dansrestaurang, så att hela sällskapet kan dansa tills natten övergår till dag och det är dags för bröllopsparet att sova. Då kan limousinen köra till hotellet, eller hem, eller där ni nu har planerat att spendera bröllopsnatten.

Vigsel och bröllopsfest för väldigt många

Har man planerat ett bröllop för väldigt många, till exempel för ett 100-tal gäster, då blir hela vigseln och festen helt annorlunda. Allt får en annan dimension när man bestämmer att det ska komma så pass många. Då kan det handla om att bjuda bådas släkt; mostrar, fastrar, mor- och farbröder, och kusiner. De gamla och nya vännerna, med sina respektive. Då gäller det att planera för en stor vigsel, antingen i en kyrka med en präst, eller i någon annan festlig lokal som kan rymma så många gäster.

Efter vigseln är det viktigt att alla gästerna kommer till platsen för festen. Antingen kan man hyra en buss och köra alla gäster dit, eller så kör de själva med egna bilar. Men då kan de inte dricka alkohol på festen senare, vilket kan göra festen mindre rolig för dem som ska köra bilarna efteråt.

När man är så många som ska inta middagen tillsammans och sedan hålla festen är det viktigt att planera igenom allt så att både middag och fest löper på ett smidigt och festligt sätt.

Om middagen och festen äger rum på samma ställe, är det bra att välja att ha bröllopet på en restaurang som drivs för det ändamålet. Då ser restaurangen till att maten är just så varm som den behöver vara när gästerna är hungriga, och ser till att alla har glas som är påfyllda, att kaffet är klart vid bröllopstårtan. Att det finns högtalare och mickar när de behövs.

När väl bröllopsfesten är slut kommer privat chauffören och hämtar er till bröllopsnatten. Läs mer om privatchaufför som du kan få tag i Stockholm på: http://www.privatchaufförstockholm.se.

23 May 2018