Mat till bröllop

Rolig mat till bröllopet

När det håller på att planeras för bröllop är det mycket att tänka på. En tjusig festlokal är ett måste och såklart god mat. Det är en mycket spännande tid för brudparet och det är mycket känslor är inblandade.

Hur ska man då tänka för att det ska bli så minnesvärt som bara är möjligt? Nyckeln är noggrann planering för att inte missa något. Men behöver sätta sig ner och skriva ner allt som är viktigt och vad man vill uppnå med festen.

Datum och festlokal

Först och främst måste man såklart bestämma festdatum när så många som möjligt kan deltaga. Det är smart att undvika större helger när många är uppbokade. Man måste så tidigt som möjligt boka tid och plats för vigsel. Och så fort det är klart måste man hitta en passande festlokal för festen. Lokalen måste vara i rätt storlek och passa för en bröllopsfest.

Det är vanligt att man vill ha bröllopsvals och dans för festen. Undersök vad lokalen har att erbjuda i form av underhållning som till exempel musikanläggning och dansgolv. Om det inte finns går det såklart att hyra in utrustning men gör även det i god tid så du inte står på festdagen utan musik.

Fördrink och tilltugg

Det är självklart viktigt med vad som serveras på alla festligheter. Alla bra fester brukar inledas med en fördrink och mingel. Då behövs det god dryck i glasen och tilltugg. Det är en mycket bra icebreaker för att festdeltagarna ska slappna av. Det är viktigt att komma ihåg att ha flera alternativ och såklart alkoholfria alternativ.

Det behöver finns någon form av snacks eller tilltugg. Chips och nötter kan fungera men det är oerhört viktigt att undersöka om det finns allergier bland festens detlagare.

Det är mer exklusivt med till exempel snittar och kanapéer. Det är trevligt med skön avslappnande musik i smaband med fördrinkenn. Går det att lägga fördrinken utomhus är det ännu bättre.

Middagen

En bröllopsfests huvudattraktion är oftast middagen då alla samlas krings långbord för en härlig middag med talare med mera. Många väljer att anlita catering för maten vilket är mycket smidigt. Idag kan man få en härlig 3-rätters middag via catering. Självklart går det även att välja buffé. 

Fördelen med servering är såklart att man slipper gå och hämta maten själv och det blir mycket spring i lokalen. Många företag som sysslar med catering erbjuder full servering inklusiver bartender.

22 Jun 2019