Mat till bröllop

Skaffa vindskydd för bröllopsgästerna

Enligt Statistiska centralbyrån (SCB), sker de flesta bröllop under sommaren och under 2015 skedde de  flesta vigslar den 13 juni. Då sammanföll statistiken med dagen för drop-in-vigslar på Skansen, vilket förmodligen höjde statistiken för vigselantalet. Att sommaren är den största säsongen för vigslar kan höra ihop med att Sverige ter sig från sin allra bästa sida. Sommaren gör livet lättare att leva. Vi vill vistas utomhus när det är så varmt som det brukar vara i juli och augusti. Firar man bröllop då, är det bara att gå ut på ängarna och plocka blommor till dekorationerna i kyrkan och bröllopslokalen. Många passar på att placera bröllopsfesten utomhus. Skulle det ändå regna eller blåsa kan man enkelt åtgärda sådant med hjälp av stora markiser och vindskydd.

Viktigt att inredningen avspeglar kvaliteten på maten

Har man en restaurang med mat i världsklass, vill man även att inredningen i restaurangen ska motsvara klassen som man håller på maten. Ska man lyckas med att göra mat i världsklass gäller det att satsa på riktigt bra råvaror. Förutom kunskap om hur man tillagar maten, gäller det samtidigt att våga ta in influenser från andra matkulturer. Många förståsigpåare har menat att framgången med den svenska restaurangmaten är att man har tillåtit så många olika kulturer i Sverige som har tagit med sig mattradition och matlagning. Många gånger har svensk mat genomgått en förändring påverkad av nya smaker och sätt att laga maten på.

Viktigt att satsa på ett vinnande koncept

När man tillagar mat till bröllop, är det dels råvarorna som ska vara exklusiva. Det man äter på ett bröllop ska vara något alldeles extra. Då är det inte köttbullar och lingonsås, utan piggvar och stenbitsrom från Kalix, färsk oxfilé med trattkantareller och tranbär. Det är lingonparfait med laktritsemulsion och knäckiga dajmkakor och Champagne. Kort sagt det ska vara mat på hög nivå och den finaste inredning som tänkas kan för att brudparet och deras bröllopsgäster ska trivas.

Sitta utomhus kräver en fin uteservering och avskildhet

Möjligheten att sitta utomhus, under en trivsam markis gör bröllopet oförglömligt. Blåser det för mycket för en utevistelse kan man alltid ta till vindskydd till hjälp så att gästerna kan sitta ute länge utan att behöva frysa. Många är tunt klädda till ett bröllop och att sitta och frysa under en bröllopsmiddag är inte optimalt. Några vindskydd i exklusivt material gör mycket för att slippa det besväret. Läs mer om vindskydd på: http://www.vindskydd.biz.

14 Jun 2018