Mat till bröllop

Tre viktiga saker att tänka på inför till bröllopet

Inför ett bröllop finns det en hel del saker att tänka på. För många är det viktigt att alla detaljer stämmer, och man bör därför planera dagen noggrant och lång tid i förväg. När man anlitar tjänster utifrån, som till exempel catering, är det bra att verkligen kolla upp firman på förhand och göra noga efterforskningar.

Har du otur kanske du råkar anlita någon som inte är särskilt seriös, vilket kan få som konsekvens att dagen inte riktigt blir så lyckad som den hade kunnat bli. När det gäller just catering kan till exempel en enkel sökning på till exempel ”catering Uppsala omdömen” vara tillräckligt för att hjälpa dig på vägen (om du nu ska gifta dig i Uppsala d.v.s.).

Musiken

Musiken är viktig för många på ett bröllop. Ska du anlita en musiker, kan ett bra förstasteg vara att kolla bland dem du känner. Kanske är det en bekant till någon inbjuden som är duktig? I sådana fall kan det vara bra att prata med henne eller honom.

Det finns en hel del praktiska saker att tänka på när det kommer till att anlita en musiker. Till exempel bör det finnas PA-system och annan utrustning som krävs för att framträdandet ska bli lyckat.

Sedan är det givetvis viktigt att tänka över vilken musik det är man vill ha. Ska det bara vara lugn akustisk gitarr, eller ska ni ha ett helt band? En fördel med att bara anlita en solomusiker är att det blir betydligt enklare logistiskt. Ett band behöver ganska mycket av både plats och utrustning.

Catering

Maten är en viktig del av dagen. Således är det viktigt att hitta någon som sköter bröllopscatering bra. Som nämnt i inledningen, kan en internetsökning på till exempel ”Catering Uppsala” (byt ut Uppsala mot din stad), vara tillräckligt för att hitta en bra aktör som tar hand om det.

Med det sagt finns det en del faktorer som är bra att ha i åtanke. Till exempel är det viktigt att den som sköter cateringen kan erbjuda den mat ni vill ha och i en volym som matchar antalet inbjudna på bröllopet.

Var ska ni gifta er?

Det här är bra att bestämma långt på förhand, då många platser kräver att man bokar dem tidigt. Samtidigt finns det väldigt många vigselplatser och om det inte är något särskilt ni letar efter, brukar detta lösa sig ändå. Bor du till exempel i Uppsala, kan du välja en vigsel i ett museum med ruiner från 1500-talet.

För många är platsen viktig, medan andra inte alls prioriterar det lika högt. Inte helt ovanligt nuförtiden är också att man väljer att gifta sig utomlands. Då handlar det ofta om ett varmt land där man även kan stanna kvar på semester efter vigseln. Ett annat alternativ, som kanske dock inte är så jättevanligt, är att hålla vigseln på Arlanda eller Landvetter och sedan påbörja bröllopsresan på en gång.

20 Apr 2017