Mat till bröllop

Välj någon som är noga med råvarorna!

Ska man göra högklassig mat ska man satsa på råvarorna. Det vet alla duktiga kockar världen över. Ska man göra ett riktigt god stek, då måste köttet vara av bästa kvalitet. Det är på samma sätt med grönsakerna, om man gör en sallad, eller någon annan rätt på bara grönsaker. De som har odlats i riktig jord, smakar bättre än massproducerade grönsaker odlade på en bit styrox. Kravodlade grönsaker får lång tid på sig att mogna.

Då mognar tomaterna i solen, istället för i ett mörkt rum på ett lastfartyg. Det är därför viktigt att anpassa maten efter de råvaror som finns nära oss, istället för att välja mat som kommer från andra sidan jordklotet och som har fraktats och mognat i ett mörkt  rum. Det finns en del restauranger och cateringfirmor som är medvetna om detta och som komponerar sin meny efter vad som finns att tillgå nära. Eller vad sägs om följande vegetariska buffé?

Vegetarisk buffé för 4 personer

Citrusmarinerade haricots vers med salladslök och vaxbönor. 

Quesadilla med säsongens grönsaker och lagrad ost.

Het majs- och bönsalsa.

Kikärtsbiffar med lime- korianderdressing

Rostad sötpotatis med babyspenat och röd lök

Grön sallad med färsk papaya fräsch avokado- och youhurtdip

Grillad, färsk ananas

Surdegsbröd med örtsmör

Detta skulle man kunna bjuda på vid vilken fest som helst. Särskilt gott blir det när det är en buffé,  då kan alla hitta något som de gillar. Vill man addera något, kan man alltid addera med en potatissallad, fler gröna sallader och bara oliver som man kan lägga till buffén.

Är du osäker på vilken catering som är bra och som du vill anlita, kan du alltid googla catering Uppsala, om du råkar bo i Uppsala, vill säga. Annars skriver du ortsnamnet på sökfältet. Så får du flera förslag på cateringfirmor. I Uppsala finns det 130 cateringfirmor att välja mellan, i Stockholm har du fler än 700 att välje på, i Göteborg fler än 200 och i Malmö mer än 170 företag.

Välj utifrån närproducerade råvaror

Det finns många, som har olika inriktning så det är inte svårt att hitta någon som kan servera en buffé med rätter som valts utifrån noga valda råvaror. Du kan även fråga om varifrån de tar sina råvaror. Vissa kommer att svara att de har billiga priser och pressar ner dem. Men det innebär inte med automatik att de har god mat, eller att det är bästa att välja en catering utrifrån priserna. Kostar det så smakar det, och vill man ha god mat kan man betala lite mer för den. Läs mer här om en firma som serverar catering i Uppsala på: http://www.cateringuppsala.se/.

21 Apr 2018