Mat till bröllop

Varför inte ha bröllopet utomhus?

Ska du ordna bröllop i vår? Det är alltfler som ser till att ordna med bröllopet utomhus. Kanske har det allt varmare vädret gjort att alltfler både vill viga sig och hålla bröllopsfesten utomhus. Kan man sitta utomhus får man en fest där fler kan röra sig fritt. En fest utomhus gör att gästerna kan njuta mer av solen, framför allt om man kan ha festen i närheten av någon vacker plats som en sjö, en strand, skog eller i en fin trädgård. Om man ordnar festen utomhus behöver man ordna mer saker utomhus, som annars är lättare om man håller till inne i en festlokal, eller hemma.

Vad du behöver utomhus

Ska man arrangera ett helt bröllop utomhus är det några saker som man kan behöva ordna innan allt går av stapeln. Här är några av de saker som man kan behöva.

Bord, stolar och matbordsarrangemang

Man behöver bord och stolar så att gästerna kan sitta och inta middagen, eller vad det nu är som man vill bjuda på. Man behöver matbord och stolar så att gästerna kan sitta ner. Särskilt stolar är viktiga så att gästerna kan sitta ner, eller soffor, om man endast bjuder på fika utomhus. Man kan även förse dem med bänkar, om det är så att man möblerar utomhus med långbänk och långbord. Det är yngre människor som gifter sig, behöver inte möblerna utomhus vara särskilt bekväma.

Scen- och dansarrangemang

Ska man ha ett bröllop utomhus kan man behöva ordna med en scen, eller en dansloge så att brudparet och deras gäster kan dansa, och kanske gästerna vill bjuda på program eller musicera. Då kan man behöva en scen där allt det kan äga rum. Om man inte vill ha ett eget band som spelar musik, kanske man vill ha en DJ. Då kan man behöva extra mycket el, då en DJ behöver olika datorer som hon, eller han spelar på, sedan kanske man vill ha ljus- eller ljudshow.

Hyra ett eget elverk

Vill man ha flera olika saker som kräver el, kan man behöva hyra ett särskilt elverk så att man förser sig med el under hela festen, så att inte allt tar slut när man har som roligast. Som tur är det väldigt enkelt att hyra ett eget elverk i Stockholm. Börja med att googla "hyra elverk Stockholm" om det är så att det är i Stockholm som du behöver hyra elverket. Här kan du läsa mer om hur du kan hyra elverk i Stockholm: https://www.hyraelverkstockholm.se.

12 Jun 2019