Mat till bröllop

Att städa upp efter bröllopsfesten

Hur festlig och sen en bröllopsfest än blir, så kommer det ju till slut en morgondag. En morgondag då man förhoppningsvis vaknar upp med ett leende på läpparna och många lyckliga minnen att spara till framtiden. Men även med en insikt om att en ganska tung uppgift återstår: att städa upp efter festen.

Att städa upp efter en bröllopsfest är en mastodontisk uppgift. Glada bröllopsdeltagare har irrat runt både i och utanför bröllopslokalen med mat, ölburkar, konfetti och annat smått och gott som spridits över festplatsen som om en bomb briserat. Halvt urdruckna vinglas, papptallrikar med fimpar i, utspillda drinkar över mixerbordet – det gäller att ha is i magen och att ta en uppgift i sänder, annars är det lätt att bara vända på klacken och fly i panik.

Fundera ett varv kring städningen

Lägg till detta att man kanske inte är i topptrim fysiskt efter en natts dansande och inmundigande av cocktails. Men klockan tolv ska lokalen vara urstädad och uthyraren kommer att dyka upp på klockslaget, redo att genomföra en nitisk inspektion. Det är många depositioner som behållits på grund av illa utförd städning, som kan handla om något så futtigt som lite grus i hörnet av dansgolvet.

Det kan faktiskt vara läge att redan någon vecka innan bröllopet ta ett beslut om hur städningen ska genomföras. Det är vanligt att vänner och släktingar bedyrar att alla kommer att hjälpas åt att göra fint, men dagen efter bröllopet är de alla som bortblåsta med avstängda mobiler. Tänker man igenom saken några varv återstår egentligen bara ett vettigt beslut: Att anlita en städfirma för att ta hand om städningen.

Lätt att få hjälp med städning i Stockholm

Hålls bröllopet i Stockholmstrakten är det faktiskt sällan något problem att få tag på städhjälp med bara några dagars varsel. Så om bröllopsdagen närmar sig och ni inser att ni inte kommer att ha tid eller ork att fixa städningen, kontakta en städfirma i Stockholm och kom överens om städning. En professionell städfirma städar ur en festlokal på några timmar, och gör så rent och fint att inte ens den noggrannaste tillsynsman kan ha något att klaga på. Samtidigt ligger ni kvar i sängen och äter croissanter och tittar igenom bilder från gårdagen.

Får man RUT-avdrag för städning av lokal?

Vanligtvis har man rätt till ett skatteavdrag på 50% av arbetskostnaden när man tar hjälp med städning, det så kallade RUT-avdraget. Dock gäller tyvärr inte RUT-avdraget om festlokalen inte tillhör någon av er eller era föräldrar, så kallad hemstädning. Men å andra sidan tar en städning av en lokal sällan mer än några timmar, så priset blir ändå försumligt. Städfirmor i Stockholm håller generellt väldigt låga timpriser till följd av den hårda konkurrensen, och om ni jämför några städfirmor mot varandra och ser om ni kan pruta lite kommer ni snart att hitta ett helt rimligt pris. Det gäller ju att tänka på vad man slipper i fråga om arbetsinsats och oro inför att hinna klart, och då står det ganska snart klart att städhjälp efter ett bröllop är näst intill ovärderligt.

Städning i Stockholm

Hitta en bra städfirma i Stockholm och ta hjälp med städningen efter bröllopsfesten. Ju tidigare ni är ute och letar, desto bättre pris kommer ni att hitta. Att ta hjälp med städningen är ett beslut som kommer att göra festen betydligt roligare och göra att ni vaknar upp efter den med enbart positiva känslor.

På https://www.städningstockholm.net finns en städfirma som erbjuder en rad olika städtjänster, inklusive storstädning.

27 Sep 2018