Mat till bröllop

Hårborttagning med laser inför bröllopet

När man står brud vill man att allt ska vara perfekt. Eller åtminstone så perfekt som det kan bli. Visst är det kanske dumt att ställa alltför höga krav på sitt eget utseende och det kanske är onödigt att föreställa sig att folk har förväntningar på ens utseende, men det finns också en glädje i att göra sig i ordning, komma i form och ha ett mål uppsatt för bröllopsdagen. Man vill ju inte gifta sig i mjukisbyxor med ostbågesmulor på tröjan.

Oönskad hårväxt

Något som många kvinnor är drabbade av, men som samtidigt, lite i onödan ska sägas, anses lite skämmigt, är oönskad hårväxt. Att hårväxten är oönskad beror oftast på ett den inte sitter uppe på huvudet utan snarare i ansiktet, på brösten, armarna, vaderna och andra ställen. Att bli av med detta hår har länge varit en kamp för de drabbade kvinnorna, dvs de flesta kvinnor som någonsin levt. Synen på kvinnor med mycket hår har också varit olika genom tiderna. Ibland har det inte ansetts konstigt alls, ibland har det betraktas med fasa. I våra dagar är tyvärr kvinnoidealet att kroppen ska vara i det närmaste hårfri.

Välj en permanent behandling

Många vaxar och rakar sig, men det leder bara till att håret kommer tillbaka med förnyad styrka.  Till slut är det riktigt ymnig hårväxt vi talar om. Den som vill bli av med hår permanent kan i stället välja hårborttagning med laser. Hårborttagning med laser finns på många hudkliniker i Stockholm och är ett säkert och effektivt sätt att bli av med oönskat hår. Det är dock ingen quick fix, utan det krävs vanligen mellan sex till åtta behandlingar för att behandlingen ska ge önskat och permanent resultat. Men när man är färdig har man blivit av med hårväxten och behöver inte tänka på den mer.

Planera i god tid

Vill man vara hårfri på sitt bröllop i juli bör man börja på hösten, eftersom huden måste vila mellan behandlingarna. Det tar alltså många månader att genomgå en hel serie behandlingar. Våra hårsäckar fungerar så att de har olika stadier, dels när håret växer och dels när hårsäcken vilar. Varje hårsäck har sin egen cykel oberoende av de andra, annars skulle ju allt hår växa och stanna samtidigt. Cyklerna är också olika långa på olika delar av kroppen.

Det går bara att stoppa en hårsäcks hårproduktion när den befinner sig i aktivt läge. Det är därför som man måste göra så många behandlingar; man måste komma åt alla hårsäckar någon gång när de  är aktiva. Vanligast är som sagt sex till åtta behandlingar, men det kan gå snabbare och även ta längre tid.

En behandling värd pengarna

Hårborttagning med laser är ett säkert och effektivt sätt att göra sig fin inför bröllopet. Det gör inte direkt ont men det svider lite under behandlingarna och de flesta får öm och rodnande hud efteråt. Det går dock fort över. Det kostar naturligtvis också en del, en summa man kanske får lägga till bröllopskontot. Med tanke på att behandlingen är permanent har den ju också ett stort värde i och med att man aldrig mer behöver tänka på oönskad eller generande hårväxt.

26 Apr 2018