Mat till bröllop

Hyr kristallkrona till bröllopsfesten

Det är härligt att drömma om den perfekta bröllopsfesten. Finklädda gäster, glad stämning, god mat i överflöd, serverad i en festlig lokal. Just festlokalen och hur den är inredd och fixad är kanske det man lägger ner mest tid på inför ett bröllop. Kyrkan, eller var man nu bestämt sig för att gifta sig, brukar ge sig ganska fort, man kommer överens om några psalmer, pratar lite med prästen (eller annan vigselförrättare) och så har man en plan.

Var ska festen hållas?

Var man ska ha bröllopsfesten är inte alltid lika lätt bestämt. Alla gäster ska få plats, för det första, vilket brukar tunna ut valmöjligheterna ganska rejält om man tänkt bjuda många. Sedan vill man ju att lokalen ska vara spännande, ståtlig, vacker; ja, man har höga krav och det är ju inte så konstigt. Det är ju trots allt en av de största och viktigaste festerna man håller i livet. Det kan vara dyrt att hyra en stor festlokal, speciellt om man vill ha den till sent. Har man tillgång till en egen lokal kan det vara en bättre lösning, och det finns faktiskt sätt att få även den mest alldagliga lokal att skina som den ståtligaste balsal. Ett mycket bra första steg är att hyra en kristallkrona.

Att blanda högt och lågt

En kristallkrona är en riktig stämningshöjare och skänker värdighet åt den mest påvra lokal. Faktum är att kristallkronor passar utmärkt både i palatssalar och i lador; antingen smälter den in i en redan ståndsmässig miljö, eller så utgör den en spännande kontrast till en mer vardaglig lokal. Att vi nämnde lador tidigare är ingen slump, faktum är att en kristallkrona i en lada skapar en mycket fantasieggande och häftig stämning. De flesta svenskar har väl åtminstone någon vän eller släkting någonstans med tillgång till en lada eller annan större förvaringsbyggnad. Genom att piffa upp med dekorationer, kulörta lampor, och – bokstavligen som kronan på verket – en eller flera kristallkronor, kan man göra om den till en sprakande festsal.

Att skapa en miljö full av kontraster gör att lokalen upplevs som spännande och intressant för gästerna. Själva miljön blir ett samtalsämne och stämningen höjs för varje minut. Över hela rasket hänger en vacker inhyrd kristallkrona, och med sina tusen små fasetter reflekterar den och sprider ett vackert ljusskimmer över bröllopspar, gäster och dansgolv. Som en discokula, men betydligt vackrare och häftigare.

Att hyra en kristallkrona

Det är inte svårt att hitta företag som hyr ut kristallkronor. I Stockholm finns ett flertal, men uthyrare går att hitta i så gott som alla lite större orter i Sverige. I uthyrningen ingår upphängning och inkoppling. De flesta kristallkronor idag är ju elektriska, men vill ni hellre ha en kristallkrona med tända ljus går även det att ordna. Här är det dock oerhört viktigt att tänka på brandrisken och en kristallkrona med tända ljus förutsätter nästan att man utser någon till brandvakt. Så en elektrisk variant är nog att föredra på ett bröllop, där ju alla vill kunna slappna och roa sig.

Gör festen till er egen

Låt inte kravet på att en lokal måste vara snofsig och dyr hindra er att utforma er bröllopsfest som ni vill ha den. Hör bland släkt och vänner om de har någon idé på en lokal som ni själva kan få sätta er prägel på. En lada, en förrådsbyggnad, ja till och med ett cirkustält kan bli en underbar festplats om man har bra fantasi och ett någorlunda estetiskt sinnelag. En kristallkrona är inte dyr att hyra och den skänker den där lilla extra flärden åt en bröllopsfest som krävs för att stämningen ska nå den absoluta toppen.

19 Jun 2018