Mat till bröllop

När du vill imponera på dina bröllopsgäster

Ibland är det bara så att man ska arrangera festernas fest och man vill verkigen inte spara på krutet. Om man själv ska gifta sig eller har barn som ska gifta sig, hoppas man ju att det endast sker en gång i livet. Då önskar man att det ska bli en fest som alla inblandade inte glömmer i första taget. Då vill man säkert satsa på en fest som äger rum i festlokalernas festlokal. Sedan vill man kanske bjuda på mat som inte andra bröllop brukar bjuda på. Det kan var mat av finaste tänkbara kvalitet, med råvaror som ingen annan kock kommer på att laga mat av. Det finns en hel del duktiga kockar i Sverige i dag. Många av dem är nytänkare när det kommer till att göra mat av finaste råvarorna som man kan få tag i Sverige.

Varför inte beställa en buffé med mat som hämtar sin inspiration från Sverige

Särskilt om man har många utländska gäster, kan man vilja bjuda på mat som är typiskt svenskt. Då kankse man vill bjuda på vilt som har vuxit upp i skogen och som smakar som viltdjur bara kan smaka i Sveriges urskogar. Kanske man till viltet även vill ha svamp och bör från samma skog? Man kanske vill servera sallad med harsyra från skogen? Till efterrätt kanske man vill bjuda på havtornsbär som växer vid klipporna längs svenska hav? Svensk mat är mycket variationsrik. Till vardags är det så mycket anna som vi äter; sushi, pizza, pastarätter och så vidare. Även indisk mat är numera vardgasmat. Då kan det vara riktigt exotiskt att bjuda på riktigt svensk mat.

Maten och festlokalen bildar en enhetlig enhet

Kanske man vill att både maten och festlokalen ska bilda en enhet som blir ett minne för livet. Har man festen till exempel i en festlig lokal som mest för tankarna till en svensk bankett, från en tid under medeltiden är Stadshuskällaren i centrala Stockholm stället för den som vill bjuda på något alldeles extra. Anlitar man stadshuskällaren just för sin festernas fest, kan man välja mat där kockarna hämtar sin inspiration från skogen. Då kan man få äta svenskt viltkött i sällskap med ramslök och till och med nässlor om säsongen tillåter. Man kan få färska lingon till maten och svamp. Kockarna byter ut menyn i takt med säsongens skiftningar. Här kan du läsa mer om hur du kan boka er festlokal i Stadshuskällaren.

30 Oct 2018