Mat till bröllop

När restaurangköket bara måste fungera

De flesta bröllop brukar bjuda bröllopsgästerna på den godaste tänkbara maten. Att fira bröllop är att också fira kärleken mellan två människor. Äktenskapet är den minsta enheten i samhället, sägs det. Ett äktenskap som ingås mellan två människor är kanske bland det allra största som man gör. Det brukar man vilja fira på sätt som ger ett minne för livet. Vill man göra det till det finaste minne man bara kan tänka sig, brukar man vilja äta och dricka gott. Oftast brukar man skaffa maten från den bästa restaurangen när man beställer mat till bröllopet.

Att få beställlning att göra mat till bröllop är stort

De flesta restauranger som gör maten till bröllop, vet att det är bland den största beställningen som restaurangerna gör. Att få en sådan beställning brukar vara bland de finaste och bästa man kan göra som restaurang. Det är ju inte som att göra lunchmat, direkt. När gästerna vill bjuda sina bröllopsgäster på fin mat, och har valt resturangen för det, då är det ett toppbetyg för den restaurangen. Det är också en chans att visa bröllopsgästerna kvalitet på maten, restaurangerna lägger ner sitt rykte och sin själ i att kunna presentera den finaste maten just i sådana tillfällen. Då vill man att allt i restaurangen fungerar precis som det ska. Inget får gå sönder just i ett sådant tillfälle.

Allt i restaurangköket bör fungera

Det skulle vara rena rama katastrofen om köket skulle sluta fungera just då man ska servera bröllopsmaten just när gästerna har satt sig för att äta bröllopsmiddag. Det vore rena rama katastrofen om spisen, kylen eller frysen skulle sluta fungera just då. Skulle det då sitta hundratals gäster som alla (helst) ska få in maten samtidigt, och spisen, ugnen eller något annat slutade fungera just då, vore rena rama katastrofen. Och när middagen är färdig, är det sedan dags att ta in disken. Skulle diskmaskinen inte fungera då heller, skulle det vara en stor katastrof. Restaurangköket ska ju sedan servera efterrätt och tårtor med kaffe.

System gör att rören fungerar som de ska

För att undvika alla slags katastrofer som skulle kunna inträffa, finns det sätt att undvika dem. Om man som köksansvarig hela tiden gör kontroller på spis, kyl och frys, kan man se till att skaffa in nya sådana när det behövs. Kanske behövs de bytas ut efter 5-6 år. Samma med frys och kyl som flitigt används. När det däremot kommer till rör och avlopp är det inte möjligt, ekonomiskt att byta ut rören vart femte eller sjätte år. Det blir alldeles för dyrt. Däremot kan man i stället till exempel se till att fettet inte kommer ner i avloppet genom att installera en fettavskiljare som separerar fettet från avloppsvattnet. På så sätt ser köket till att fettet från maten och disken inte kommer ner med smutsvattnet. Här kan du läsa mer om fettavskiljning på: https://www.fettavskiljare.org.

3 Apr 2019