Mat till bröllop

Praktiskt med rätt stensort i kök

För den som arbetar i kök är utrustningen och materialet som finns i inredningen av stor vitalitet. Här är det material som finns i arbetsbänkar och diskbänkar viktiga eftersom det är där man arbetar. Höjden på de samma är också viktiga då medellängden för män ligger på cirka 180 centimeter och för kvinnor på cirka 168 centimeter, vi blir allt längre, vilket innebär att köksutrustningen måste hänga med. Har man en för låg arbetsbänk blir det en stor belastning på ryggen då man måste böja sig varje gång man ska utföra arbetet vid arbetsbänken. Även höjden på spisen är viktiga, liksom ugnarna och grytorna.

Inred storkök i annat än endast rostfri stål

De flesta vill ha storkök i stålfritt stål, men glömmer att även trämaterial är motståndskraftiga mot bakterier. Många tror att plastmaterial håller borta bakterierna, vilket är fel. När man har gjort bakterietester har man sett att skärbrädor av trä har påtagligt färre bakterier än plastskärbrädor. Även stenmaterial är motståndskraftiga mot bakterier och samlar inte dem. Stenmaterial är hygieniskt material. Dessutom är det ett vackert material. En del restaurangkök har full insyn för restauranggästerna, då gäller det att ha ett vackert och hygieniskt kök. Då passar stenmaterial mycket väl in i en inredning om man ska visa upp köket för sina restauranggäster.

Dessa olika stenmaterial passar i kök

Det är mycket stilrent att ha stenskivor i kök. Det är ett hållbart material, ett gediget material som påminner lite grann om industritrenden som vi har sett inom inredning de senaste åren.

Marmor

När det kommer till klassiska material, står marmor för den mest klassiska. De flesta vet hur marmor ser ut och är egentligen ett ljust material, men kan färgas i vilken färg man än vill ha. De tål värme mycket bra och passar jsut därför nära spisar, där man kan behöva ställa ifrån sig varma kastruller.

Granit

Granit är en stensort som man inte direkt tänker på kök, mer på utomusmiljö, men faktum att granit i kök är väldigt vackra. De är tåliga och klarar av vatten, vilket gör det utmärkt i närhet av diskutrymmen, då den tål nästan hur mycket vatten som helst. Granit tål även värme.

Kompositsten

Kompositsten är inget naturligt stenmaterial, utan är en fabriksprodukt. Den består av stensorter av olika slag och är därför mycket hållbart, och klarar av båda väta och värme. Den är hygienisk och underhållsfri men tål inte värme så bra, då den består av olika ssammanfogade stenar. 

Läs mer om olika stenskivor och hur de kan passa i kök på http://www.stenskivor.biz.

27 Aug 2018