Mat till bröllop

Prova paintball på möhippan

När tjejkompisen ska gifta sig vill man förstås fira det ordentligt. Fantasin ska få flöda fritt när en möhippa ska planeras, men ibland kan det vara svårt att hitta på det där extra som verkligen gör firandet minnesvärt. En bra utgångspunkt för firandet kan dock vara någon form av gruppaktivitet där festdeltagarna får tävla mot varandra. Ett exempel på en sådan aktivitet är paintball, som går att spela på många platser i Stockholm.

Paintball kan vara hysterisk roligt, och passar därför väldigt bra på en möhippa. Blotta tanken på att se sig själv och tjejkompisarna i full stridsutrustning, med automatgevär i händerna, lockar till skratt. Men skrattet byts snabbt ut mot allvar när tävlingen drar igång och det gäller att skydda sin och kompisarnas ryggar, samtidigt som det gäller att få korn på motståndarna. Paintball kan vara ruskigt spännande medan det varar, och kan verkligen locka fram tävlingsinstinkten hos den mest fredliga brudtärna.

Utrusta bruden med automatgevär

Paintball är ju en lek, och inte ett krig, och man måste absolut inte klä ut sig till soldat. Många paintballarrangörer har dräkter av alla möjliga slag att hyra ut. Varför inte låta den blivande bruden ge sig ut på slagfältet i full brudutstyrsel med ett gäng tärnor i släptåg? Motståndarlaget kan klä ut sig i frack och vara brudgum med marskalker. Gorilla, astronaut, cowboy, präst; de flesta roller är möjliga på paintballbanan.

Hur går det till?

Paintball spelas i lag, och varje lagmedlem får ett visst antal paintballs, vanligtvis 50 eller 100. När dessa är slut så är spelet slut för deltagaren, så det gäller att planera sitt skjutande och inte fyra av salvor i onödan. Blir man träffad av en paintball som spricker och spiller ut färg så är man ute ur spelet och ska avlägsna sig på banan. Först ska man dock sträcka upp armen i luften och ropa ”träff!” så att kamraterna och domaren vet att man är ute och alltså inte får skjutas. Att bli träffad känns men gör inte direkt ont.

Ett vanligt spelupplägg är het enkelt att det lag som först skjutit ut alla motståndare vinner, men mer raffinerade spelupplägg finns också, som till exempel ”fånga flaggan”. Här gäller det att erövra en flagga inne i motståndarlagets territorium. Det lag som först fångar motståndarlagets flagga kan utropa sig till segrare.

Paintball i Stockholm

Paintball är en perfekt startaktivitet för en möhippa i Stockholm, och en rejäl adrenalinrusch som gör den fortsatta kvällen festlig och glad. Bilder från bataljen blir perfekt att visa när kompisarna håller tal på bröllopet. En sökning på Paintball Stockholm på Google ger många träffar och flera anläggningar nås enkelt med lokaltrafiken, vilket gör det lätt att efter kriget bege sig ut på stan för drinkar och eftersnack.

Stockholm Paintball är en av aktörerna i stockholmsområdet som erbjuder paintball.

8 Apr 2019