Mat till bröllop

Så lyckas du med en utomhusvigsel

En utomhusvigsel kan göra den stora dagen mycket minnesvärd på ett fint och romantiskt sätt. Många tycker att det både blir romantiskt och avslappnat, jämfört med att ha bröllopet i en kyrka. Runt om i landet finns det många vackra ställen att ha sin utomhusvigsel. Bor man i stockholmsområdet väljer man kanske Lidingö, Ekerö eller någon annan naturskön plats (läs mer om tips på platser längre ned i texten). Men det står klart att en utomhusvigsel kan skilja sig en hel del från när det görs på det klassiska viset. Här är ett par tips som hjälper dig lyckas med utomhusvigseln.

Berätta det på en gång

Att det är en utomhusvigsel bör ni göra klart så tidigt som möjligt för gästerna. Se till att vara tydliga redan i inbjudan att vigseln kommer att ske utomhus. Om vigseln är förlagd utomhus vill gästerna säkert förbereda sig på olika sätt. Till exempel kanske man, som gäst, inte tar med sig de allra dyraste och mest ömtåliga skorna. Vidare kan man behöva bereda sig på andra sätt för lite skakigt väder.

Sittplatser

Om ni genomför en klassisk borgerlig vigsel tar det knappt över en minut innan vigseln är slut. Om så är fallet hinner benen knappast bli trötta. Har ni däremot valt att ha en lite längre vigsel är det viktigt att ordna med ordentliga sittplatser. Vissa gäster har ett större behov av att sitta än andra, dessutom. Tänkt att ordna med skugga. Har ni vigseln vid ett fält vid vattnet, på till exempel Lidingö, finns det inte särskilt mycket naturlig skugga. De flesta uppskattar visserligen sol – men ibland kan det bli för mycket av det goda. Särskilt eftersom gästerna kan ha svårt att anpassa finklädseln efter vädret.

Catering

Att ha bra catering inför ett bröllop är viktigt. Var ni ska äta är givetvis upp till er, och det behöver inte vara precis där ni har vigseln. Kanske ska ni ställa upp partytält nära vigseln? Har man väl hittat en naturskön plats kan det finnas läge att även äta där. Det här ställer givetvis inte bara krav på catering, utan också logi. Man bör i så fall tänka på vad man ska göra om det blir dåligt väder, till exempel. Har ni fått er catering, och det spöregnar, kan ni behöva duka upp inomhus. Bra är att välja ut ett fint läge där ni också kan boka en festlokal i närheten. Här kan du läsa om en bra catering; www.cateringlidingö.se.

Exempel på platser

Det finns många vackra platser runt om i landet där det är populärt med utomhusvigslar. Till exempel:

Ofta är det dock så att platsen är viktigare. Man hittar gärna något naturnära vid en plats som båda tycker om eller känner sig hemma vid.

27 Dec 2017