Mat till bröllop

Ska ni ordna boende till bröllopsgästerna?

Att gifta sig är en av de mest speciella dagarna i livet. Man får stå i centrum tillsammans med personen man älskar, man får se släkt och vänner samlas enbart för att delta och för att hylla dig och din partner och det är en dag med extremt mycket kärlek och glädje i luften. Det är också kulmen på flera månaders slit och planering och allt det innebär en stor lättnad.

Just planering är ofta det som tar kraft och tid. Man måste bestämma menyer, man måste ordna med lokaler, boka kyrka, man måste skicka ut inbjudningskort - som även tar tid att skapa och designa - och man måste, i många fall, ordna med boende.

Det är inte ovanligt att se att gästerna till ett bröllop kommer från andra städer. Genom livet har man hunnit skaffa sig vänner över hela Sverige - världen! - och det kanske är så att man själv har bosatt sig i en ny stad; något som gör att all släkt måste resa för att delta? Vi tänkte ge några tips kring hur man ska tänka gällande boendefrågan.

Förhandla med hotellen som finns i staden

Först och främst: boendefrågan är en ekonomisk fråga. Ni ska inte behöva betala för boende till era gäster - om ni inte vill och har råd. Det är en självklarhet för de flesta.

Däremot så kan ni försöka ordna med boende. Ni sitter nämligen i en riktig guldsits då det kommer till att förhandla om priset. Vilket hotell tackar nej till ett så pass stort antal gäster och vilka har råd att inte sänka priset (eller erbjuda inkluderade extratjänster) för ett helt gäng av bröllopsgäster? I synnerhet om ni ska gifta er under lågsäsong och i en mindre stad.

Ta kontakt med hotell i staden på ett tidigt stadie och arbeta fram en lämplig lösnings om ni därefter kan presentera för era gäster. Se dock till att deras bekvämlighet kommer först. Hur de bor kommer nämligen att summeras i hela upplevelsen av ert bröllop. Välj ett hotell som har all tänkbar bekvämlighet som gästerna normalt vill ha.

Hotell-TV är viktigt för helhetsintrycket

Vad vill då gäster ha ut av en hotellvistelse? Vi ger några vanliga önskemål:

22 May 2018