Sommarens bröllop inställt på grund av regn?

Man kan säga väldigt mycket om vårt svenska väder, men ordet pålitligt kommer sällan till användning. Ena dagen kan det vara strålande sol för att nästa dag spöregna. Inom loppet av en timme kan en stilla bris har antagit formen av en ren storm och trots att att väderleksrapporten säger en sak så kan ett titt ut genom fönstret säga det fundamentalt motsatta. Det här kan väl på förhand verka ganska lustigt, men då man väl står där och planerar en riktig sommarfest utomhus så är dte inte fullt lika angenämt.

Det krävs i dessa fall ofta både hängslen och livrem och det krävs både en plan A, en plan B och en plan C för att vara på den säkra sidan. Att chansa på att solen ska skina under ett visst datum är verkligen inte att rekommendera - det kan stå en dyrt i slutändan.

Vi kan säga att du och din partner planerat att gifta er i sommar och att nu tänkt hålla det hela lite mindre. Ni ska ha trettio gäster och ni ska hålla den efterföljande festen på er baksida till villan i Stockholm. Denna baksida är A) ganska stor till ytan och B) saknar tyvärr skydd mot regn. Ni har en lite uteplats, men den saknar helt tak. Vår fråga här är: går det att anordna er bröllopsfest trots avsaknaden av skydd?

Investera i markiser i Stockholm

Vi har två stycken lösningar på ert problem. Den ena är permanent och handlar om en lösning som ni kommer att ha stor nytta av i framtiden. Den andra lösningen handlar om en lösning för festen som kan - vid dåligt väder - rädda denna. Låt oss rada upp lösningarna var för sig och förklara hur vi tänker:

  • Lösning ett: Markiser. Primärt så kommer ni att behöver en större markis till er uteplats i Stockholm. Den kommer att rädda er fest sett till att ni under den kan ställa mat, få en chans att mingla och allmänt umgås. även om det skulle vara sol så kan ni tjäna på att ha denna i utfällt tillstånd då ni kan ställa maten och dryck i skuggan. Även om det skulle regna så kommer markisen i fråga att skydda mat och elektronik. Vi skrev markiser som i plural och det gjorde vi av en anledning. Ska ni investera i en större terassmarkis så finns det definitivt ett värde i att köpa flera stycken och sätta ovanför fönstren också. Det ger huset mer personlighet och lyx - utöver det självklara; skugga och bättre inomhustemperatur - och det är ett enkelt sätt att förändra hela husets karaktär. Markiser kommer att rama in- och göra ert bröllop lite lyxigare. Det har ni nytta av även efter att den sista besökaren gått hem. Läs mer om markiser här.
  • Lösning två: Partytält Det är i detta tält som ni kan äta maten, som ni kan dansa och i övrigt skapa den fest ni vill ha. Ett tips är att välja catering (om ni ska ha den servicen) som erbjuder detta som ett tillval. Det är nämligen inte ovanligt i Stockholm. Och - i så fall - passa även på att inkludera exempelvis högtalare, tallrikar och serviser. Catering är inte bara mat; det är ofta en fulländad service som är perfekt för en fest utomhus - oavsett väderlek.
7 apr 2018