Mat till bröllop

Tre saker som är bra att tänka på om du ska hyra photobooth

Ett photobooth på festen är en riktig stämningshöjare. Det får gästerna att le, våga släppa lös och är dessutom en utmärkt isbrytare och konversationsstartare. Om du ska hyra ett photobooth finns det dock ett antal saker som är bra att ha i åtanke innan man skrider till verket.

1.    Pressa priserna genom att kontakta flera företag

Det finns i dagsläget förhållandevis få företag där du kan hyra photobooth. De allra flesta är baserade i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö, där framförallt Stockholm har ett större utbud av aktörer att välja mellan.

Precis som när man kontaktar hantverkare eller andra tjänstefirmor för en offert, kan det ofta löna sig att kontakta flera företag innan man bestämmer sig för att anlita något av dem. På så vis kan man först och främst se vilket företag som erbjuder de lägsta priserna, men också använda de konkurrerande firmornas offerter till att sänka priset en aning. Ställ dem mot varandra och se om du antingen kan få ett lägre pris för själva hyran, eller om du kan få billig transport eller få ha kvar den någon extra timme på plats. Som alltid gäller det att inte gapa för mycket – i sådana fall kan man gå miste om hela affären.

2.    Placeringen

Om du ska hyra photobooth är placeringen viktig att ha i åtanke. De flesta väljer att placera den nära entrén då det, som nämnt i inledningen av den här texten, fungerar som en utmärkt konversationsstartare och isbrytare. Givetvis måste den inte stå direkt vid dörren, men att gästerna får börja släppa lös redan i ett tidigt skede har ofta en god effekt på hela eventet. Att ha den nära entrén är givetvis bara ett tips. Varje event är unikt och det finns aldrig en enskild lösning som passar alla.

3.    Var ska festen hållas?

Du som bor i en mindre stad och ska hyra photobooth kan ibland behöva betala extra för transporten. Ett photobooth är både stort och otympligt, varför transporten inte sällan utgör en relativt stor del av det totala priset. Bor man inte i Stockholm, Göteborg eller annan storstad, kan man behöva betala ganska mycket bara för att få den levererad till dörren. Ibland hyrs de även ut bemannade och resan innebär extra kostnader för personalen.

Således är avstånd något man får betala lite mer för om man inte bor i till exempel Stockholm eller Göteborg. Som nämnt under rubriken ”pressa priserna genom att kontakta flera företag”, har du dock möjlighet att sänka den totala kostnaden något. Bor du i en mer avlägsen ort kan du möjligtvis använda detta för att förhandla ner transportavgiften något. Lycka till!

22 Jul 2017