Mat till bröllop

Underhållning till bröllopet i Stockholm

Planerar ni ett bröllop i Stockholm och söker lite udda underhållning? Här presenteras några av de mer vanligare – och ovanligare – underhållningarna som kan bokas till den stora dagen. 

Magiker

Det finns ett relativt många magiker i Stockholm som uppträder på allt från privata fester och bröllop till större offentliga evenemang. En magiker kan erbjuda scenmagi under bröllopsfesten, bjuda på mingelmagi i foajén eller varför inte vara toastmaster?

Kom ihåg att jämföra flera olika magiker. Titta på dem på Youtube och sök efter den stil som du söker efter. Prismässigt kan det även vara mycket stora skillnader. Läs mer här om hur du kan boka en magiker i Stockholm.

Toastmaster

De flesta som gifter sig frågar några vänner om de kan vara toastmaster på bröllopet. De ska hålla i alla trådar, presentera olika talar och se till att festen löper smidigt. Men vad säger att din vän har erfarenhet av detta? Med en dålig toastmaster kan en riktigt bra fest försämras rejält. 

Det finns personer i Stockholm som enbart jobbar med att vara toastmaster. Samtidigt kan man ibland samordna flera tjänster på en och samma gång. Som exempel erbjuder många magiker att både underhålla på festen och vara toastmaster (med magiska inslag). 

Trubadur och musiker

Musik behövs både under vigselakten och på festen. Inte minst om det är dans på festen. Men vilken musiker ska bokas? En DJ, en trubadur, en hel orkester? Det beror självklart på vilken slags musik som önskas. Är det bara bakgrundsmusik eller vill ni ha musikquiz?

Standup

Standup är nästan alltid uppskattat. Inte minst om den som genomför standup får möjligheten att läsa på om de som gifter sig och skämten därmed kan handla om dem. Standup kan med fördel användas tidigt under festen som en klassisk ”isbrytare”. 

Även här bör man vara mycket noga i val av artist. Se på tidigare referenser och kolla vad artisten brukar skämta om. Är det politik, vardagskomik eller lite mindre rumsren komik som önskas?

Barnunderhållning

Om det är barn med på festen bör man även fundera över vilken barnunderhållning som behövs. Här finns en fördel att försöka välja en artist som både kan underhålla barn och vuxna – men på olika nivåer. Kanske en musiker som kan sjunga och spela med barnen för att sedan ha ett quiz för de vuxna. Eller en magiker som genomför stora illusioner för vuxna och mer barnvänliga trick för barnen. 

Jämför och se på alternativen

Då det finns ett stort antal artister i Stockholm (oavsett genre) bör du alltid ta dig tid att titta på deras tidigare framföranden och även skicka ut förfrågan för offerter till flera av dem. Var då noga med att beskriva vad du önskar på festen för en utförlig offert. 

21 Sep 2018