Mat till bröllop

Välj catering till bröllopet!

Är det dags att välja mat till ditt bröllop? Ni kanske befinner er i planeringsstadiet av ert bröllop? Både att fira bröllop och att planera bröllop är mycket trevliga saker. Att fira bröllop är ett mycket trevligt sätt att bjuda in sina nära och kära. Även om det skulle vara så att man har bott ihop ett tag, är ett bröllop ett sätt att samla människor som man kanske aldrig annars sammanför och träffar. Ett bröllop förenar de olika släkterna som man kommer från, och på samma sätt kan vännerna lära känna varandra (om det inte känner varandra redan).

Planera ett bröllop – har du tänkt på...?

Det är många saker att tänka på om man vill ställa till med festernas fest. Det är ju inte så många gånger som man ställer till med bröllop. Vill man vill ju helst att allt ska gå smidigt under den viktiga festen. Festen är det ju du och din make, eller maka som är i centrum. Allas ögon kommer att vara riktade på er. Ni ska ha det precis som ni önskar och vill ha det. Det är det viktigaste.

Vigsel och vigsellokal

Var vill ni viga er? Detta har ju direkt att göra med hur ni vill viga er; i en kyrka med en präst och en kristen vigsel – eller en borgerlig vigsel med en behörig vigselförrättare. I det senare fallet behöver man hitta en vigsellokal. Det kan ju i princip vara var som helst; i ett rådhus, i ett Folkets hus, eller ute i naturen även hemma hos någon.

Festlokal

När man väl har löst frågan om vigsellokal, gäller det sedan att hitta den rätta festlokalen. Här beror valet av lokalen på hur många gäster det handlar om. Har man vigseln i en kyrka, brukar det finnas församlingshem, där man kan ordna festen i. Vill man har det festligare kan man välja en restaurang, eller enklare, på en sommarstuga. Vågar man, kan man fira utomhus.

Kläderna och frisyren

Detta brukar vara den roligaste delen i att planera ett bröllop; vad ska ni ha på er? Traditionellt ska bruden bära vitt, och slöja, medan brudgummen ska ha svart kostym eller frack. Men här är allt upp till er, vad ni själva önskar ha på er. Det finns ju inga måsten. Och skulle det vara så att man ändå önskar ha på sig vitt, finns det stora variationer på vitt som man kan bära; allt från kritvitt till gräddvitt. Mannen kan ha allt från traditionell folkdräkt till smoking eller frack.

Smycken och ringarna

När det kommer till smycken och ringar kan man välja allt från traditionella ringar, pärlhalsband, men när det kommer till smycken som ska finnas som bevis på troheten och samhörigheten mellan er som par, kan man faktiskt välja olika smycken, allt från halsband, armband till näsringar och andra smycken.

Mat och dryck

Till sist och till glädje för alla gästerna gäller det att välja så god mat och dryck som man bara kan tänka. Vill man satsa lite extra på särskilt god dryck, kan man satsa på en catering och lägga mer pengar på goda viner och ölsorter. Läs mer om catering för bröllop på: http://www.cateringsödermalm.com.

18 Sep 2018