Mat till bröllop

Varför inte ställa en foodtruck på festen?

Ska du ställa till med fest för många gäster? Om du funderar på hur du ska ordna med maten till flera hundra gäster, finns det några olika alternativ som man kan fundera på. Här väljer man ofta vilken typ av fest som man vill att det ska bli, när man ordnar med maten till festen.

Trerätters middag för mer strikt fest

Vill man ha en festligare och mer strikt fest, kan man välja en trerätters middag. Då sitter man stilla och äter. Ofta behöver man då personal som kommer och serverar maten på plats. Man sitter ner och väntar på att bli uppassad. Detta sätt att servera maten på passar bäst på bröllop och mer högtidliga tillfällen. Då förväntar man sig att någon håller tal, eller bjuder på lugn musik medan gästerna äter.

Buffé när man vill folk ska röra på sig

Vill man istället att gästerna ska röra på sig, bör man ordna med en buffé som alla måste ta sig till för att få någon mat. Det innebär att alla rör sig och börjar prata med andra än dem som sitter närmast vid bordet. Det gör att det blir en mer lättsam tillställning. Det blir inte så strikt, och alla blir mer avslappnade. 

Foodtruck när man är utomhus

Är man under hela festen utomhus, passar en foodtruck bäst. I en foodtruck gör man mat som passar att äta utomhus. Då gör man oftast sådan mat som man inte behöver sitta ner vid bord och äta med gaffel och kniv. Då blir det oftast mat som man nästan kan äta med händerna. Ungdomarna gillar detta sätt att äta. Varför inte prova burritos från The Good Gringo?

Pick-nick för den enklare varianten

Vill man göra en fest, ännu enklare, kan man ordna med en pick-nick i det gröna. När engelsmännen ordnade med pick-nick och gjorde maten "enklare" tog man med sig kocken som gjorde maten utomhus i stället. Dessutom hade man med sig bord och stolar. Ändå var det en pick-nick. Så man kan ordna med pick-nick på olika sätt, minst sagt. Många födelsedagar passar alldeles utmärkt att ordna som pick-nickar, särskilt om det är barns födelsedagar och de har mycket spring i benen.

9 May 2019